Софија Алачкоска од ОУ „Кочо Рацин“ прва на општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид денеска на пригодна свеченост жирито ги соопшти резултатите од неодамна одржаниот Општински натпревар

повеќе...

Промовирана „Македонска разгледница“ од хармоникашот и композитор, проф. д-р Гоце Џуклески

Во присуство на голем број пријатели, соработници и сограѓани во петокот, вечерта во НУ Библиотека „Григор Прличев“ проф. д-р Гоце

повеќе...

19 ученици од 7 училишта од Охрид во трка за титулата „Најдобар библиотекар за 2019“

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид денеска се одржа Општинскиот натпревар „Млади библиотекари”. Радува податокот што интересот за натпреварот

повеќе...