Пецаков: Охриѓани и по осум месеци немаат добиено обесштетување за штетите од земјотресите

Во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, денес се одржа прес-конференција на која говореше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, д-р Кирил

повеќе...

Земјотресите предизвикаа оштетувања во манастирот Св. Петка во Велгошти

Како последица од силните земјотреси кои го зафатија охридскиот регион појавени се оштетувања на ѕидовите од фреските во манастирот Света

повеќе...

Црвен крст објави брошура за правила и препораки за однесување при земјотрес

Поради се почестите земјотреси кои се случуваат во регионот на Охрид што допринесува за вознемиреност кај населението во ова подрачје,

повеќе...