Почувствуван земјотрес во Охрид

Синоќа во 02:20 часот во Охрид беше почувствуван земјотрес со епицентар на само 1 километар северно од центарот на градот.

Неговата Рихтерова магнитуда изнесуваше 3.8 степени на длабочина од 5 километри.

WebOhrid