16/07/2024
Македонија

Министерот Спасовски ги посети полициските службеници од ПС Богородица

Чест и задоволство ми е што првиот ден од Новата 2019 година заедно со моите соработници сме овде на Граничниот премин Богородица, меѓу нашите колеги од Полициската станица за граничен надзор Богородица и што имам можност директно да им ја честитам новата година на полициските службеници, рече министерот Оливер Спасовски по денешната посета на полициската станица на граничниот премин Богородица.
Граничниот премин Богородица како исклучително фреквентен, ако не и водечки во тој смисол, според обемот на работни обврски заслужува должно внимание и секаква поддршка во насока на што поефикасно и поквалитетно функционирање од аспект на полициското работење.
„Искрено верувам дека резултатите што беа постигнати во 2018 година од страна на нашите колеги на ГП “Богородица“ годинава ќе бидат уште подобрени“, рече Спасовски.
Министерот Спасовски оцени дека главно состојбата во текот на новогодишната прослава може да се окарактеризира како мирна и стабилна од аспект на безбедноста, така што генерално министерството за внатрешни работи може да биде задоволно од она што е сработено во текот на ноќта, но и претходно во деновите пред празниците, особено во делот на превенцијата
Министерот Спасовски во свое име и во име на раководството на министерството им ја честита новата 2019-година на сите вработени во МВР, но и на сите граѓани со желба и надеж дека годинава пред нас ќе ни биде далеку поуспешна на сите полиња, приватно и професионално.