22/04/2024
Македонија

21 возачи на товарни моторни возила санкционирани поради претовар

Во периодот од 01.03.2022 до 22.03.2022 Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на возачи кои не ги почитуваат сообраќајните правила и прописи при управување на товарни моторни возила. Контролирани се 48 возила при што санкционирани се 21 возач за претовар на возилото, од кои едно од возилата било нерегистрирано, а еден возач управувал и без возачка дозвола.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта.