329 прекршоци за неносење маски

Во текот на изминатото деноноќие (26/27.07.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија   на територијата на Република Северна Македонија по однос на мерката за неносењеличназаштита на лице регистрирани се 329 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел  справување со Ковид -19.