Албански државјанин задржан во СВР Охрид поради измама

На 05.10.2020 во 01.00 часот во СВР Охрид бил задржан С.Е.(34) од Р.Албанија поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик на РСМ и во текот на денот ќе биде спроведен до Основен Суд Охрид.