13/06/2024
Охрид

Целовечерен концерт на Ансамблот за народни игри и песни на Македонија „Танец“ во Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев”- Охрид Ве поканува на целовечерен концерт на Ансамблот за народни игри и песни на Македонија “ТАНЕЦ”.

ВТОРНИК, 17 Април 2018 година, почеток 20:00 часот, влез 150 денари, голема сала.

ПРОГРАМА :

-Невестинско
-Чифте Чамче
-Лазаренки
-Осоговка
-Блок песни – пеачки кор
„Ај што дојде – изворна песна“
„Сум се родил мераклија“
-Копачка
-Шопска Петорка
-Тресеница –Фрагмент
-Пирински блок -Фрагмент
-Оркестарско дел „Велигденско оро“
-Блок песни Сузана Спасовска
„Да сум бистра вода“
„Сношти минав крај рајската градина “
-На Мегдан