18/05/2024
Охрид

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 2 Август – Илинден

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид го честита големиот празник 2 Август – Илинден.

„Илинден е симбол на непокорот и аманетот од Илинденците и Асномците е да ја чуваме нашата татковина, Македонија.

Вечно нека се вее слободарското знаме на револуционерите!

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид заедно со младите од УМС положија свежо цвеќе пред спомениците на хероите од Илинденскиот период во спомен-паркот.

Синоќа во Велгошти делегации оддадоа почит и се поклонаа пред споменикот во чест на херојските дела.

Честит и вековит Илинден!

Вечна Република Македонија!“ – стои во честитката од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид.


WebOhrid / 02.08.2023 / ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид