Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Свети Сава

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на српската заедница им го честита 27 Јануари, празникот посветен на Свети Сава.

„Свети Сава – српски светец, просветител и државник оставил силни универзални вредности на балканските христијански народи.

Припадниците на српската заедница со својот јазик, култура и традиција се неотуѓив дел од Охрид и Република Македонија.

Честит празник!“ – стои во честитката од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид.