24/04/2024
Македонија

Деконтаминација на возилата кои со посебна дозвола влегуваат во Дебар и Центар Жупа

Припадниците на Дирекцијата за заштита и спасување во кризното подрачје на територија на Дебар и Центар Жупа вршат деноноќно деконтаминација на возилата кои со посебна дозвола влегуваат во кризното подрачје.

Се апелира до сите граѓани на Р.Северна Македонија да се почитуваат мерките донесени од Владата поради лична заштита и заштита на околината.