20/06/2024
Македонија

Делегацијата на Единствена Македонија ги започна разговорите во Москва

Делегацијата на Единствена Македонија ги започна официјалните разговори во рамките на петдневната посета на Москва.

Денес, петок, 13 април, беше остварена средба со г-ѓа Инга Јумашева, претседателката на Комитетот за надворешни работи на Државната Дума од пратеничката група на владеачката руска партија Единствена Русија.

На средбата, делегацијата на Единствена Македонија во името на македонскиот народ изрази голема благодарност за подршката од Русија за почитувањето на територијалниот интегритет, суверенитет, унитарноста, исконското македонско име и идентитетот на Македонија и македонскот народ.

Притоа беа разгледани и конкретните чекори околу реализацијата на клучната определба на Единствена Македонија што подразбира стратешки сојуз со Русија и членство на Република Македонија во Евроазиската економска унија.

Наредните денови продолжуваат средбите и разговорите во Москва.