Фото изложба и музички концерт во чест на Патронот Свети Климент Охридски

Во чест на големиот празник посветен на Свети Климент Охридски- Патронот на Охрид, во изложбениот салон на НУ Центар за култура „Григор Прличев“ беше отворена  традиционалната 23-та изложба на Фото клуб – Охрид. На изложбата се презентирани околу 50 фотографии со најразлична тематика и мотиви, кои се дело на 12 автори.

Покрај многубројните љубители на уметничката фотографија, изложбата ја разгледа и градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков. Тој упати честитки до организаторите на изложбата со надеж дека истата ќе продолжи да се одржува и во иднина.

Fotoklub_izlozba_12082021001

Fotoklub_izlozba_12082021002

Fotoklub_izlozba_12082021003

Fotoklub_izlozba_12082021004

Fotoklub_izlozba_12082021005

Fotoklub_izlozba_12082021006

Fotoklub_izlozba_12082021007

Fotoklub_izlozba_12082021008

Fotoklub_izlozba_12082021010

Fotoklub_izlozba_12082021011

Fotoklub_izlozba_12082021012

Fotoklub_izlozba_12082021013

Во рамки на чествувањата посветени на Свети Климент Охридски, младите теленти од ОУ „Методи Патче“ приредија прекрасен празничен концерт.

На традиционалниот музички настан, кој се одржа во просториите на училиштето присуствуваше секретарот на Општина Охрид, Александар Китески.

Muzicki_koncert_12082021008

Muzicki_koncert_12082021007

Muzicki_koncert_12082021006

Muzicki_koncert_12082021005

Muzicki_koncert_12082021004

Muzicki_koncert_12082021003

Muzicki_koncert_12082021002

Muzicki_koncert_12082021001