21/05/2024
Македонија

Грчката амбасадорка Филипиду демонстративно ја напушти собраниската ложа

Грчката амбасадорка Софија Филипиду демонстративно ја напушти собраниската ложа, поради употребата на терминот Македонија при положувањето на заклетвата од новата претседателка Гордана Силјановска Давкова.

Ова го објави Антонијо Милошоски на неговиот X (Twitter) профил.


WebOhrid / 12.05.2024