Ќе се служи света литургија за празникот Собор на Свети Јован Крстител

По повод 20ти јануари, празник посвете на Соборот на Свети Јован Крстител,  утре ќе се служи света архиерејска златоустова литургија во црквата „Св.Јован Богослов“ – Канео, со почеток во 08:45 часот.

Света златоустова литургија во сите парохиски цркви во Охрид со почеток во 08:30 часот. Во Плаошкиот манастир „Св.Климент и Св.Пантелејмон“ нема да има богослужба тој ден.