Лишен од слобода албански државјанин поради нелегален премин на државната граница

На 02.02.2021 во 10,00 часот во Охрид од полициски службеници бил лишен од слобода Е.Д.(40) од Р.Албанија, поради нелегален премин на државната граница. По извршените проверки било утврдено дека има и активна забрана за влез во Р.С.Македонија.

Лицето е предадено на полициски службеници од Регионален центар за гранични работи Запад за понатамошна постапка.