05/03/2024
Охрид

„Македонска независна листа“ во Охрид го промовираше акциониот план „Ера Трета“

Во Охрид денес се одржа прес-конференција на новата опција на престојните парламентарни избори „МАКЕДОНСКА НЕЗАВИСНА ЛИСТА“, составена од поединци и организации како „Движење Бојкотирам“, „МИР“, „Ера Трета“ и други. Беше презентиран акциониот план „ЕРА ТРЕТА“, идеја која ги обединува сите граѓани од земјата и странство, за стабилна, преспективна Македонија, респектирана во регионот и Европа.

На прес-конференцијата, Горан Тасковски ја промовираше суверенистичката платформа на Македонската Независна Листа.

„Нам ни треба Македонија, на Македонија сме им потребни ние!

Ова е мотото под кое иницијативата за Македонија односно “МАКЕДОНСКИ НЕЗАВИСНИ ЛИСТИ” односно Македонскиот Народ ќе ја водаи својата борба во предстојниот период и потоа.

Што е тоа што не обедини нас и голем дел од нашата дојаспора да застанеме со заеднички сили и да започнеме еден тежок процес?

Со еден збор е идејата. Идејата за ресетирање на Република Македонија, враќање на нејзиниот суверинитет, интегритет и дигнитет во рамки на своето постоење, а воедно враќање на угледот кај соседите и светот кој некој со години го рушеше.

Како новина на македонската политичка сцена свесни сме на сите потешкотии кои не очекуваат, сега и во иднина, но исто така свесни сме дека борбата за идејата никогаш не била лесна. Идејата е таа кои ги обедини поддржувачите и симпатизерите на МАКЕДОНСКИ НЕЗАВИСНИ ЛИСТИ.

Идејата и љубовта кон татковината ги натера сите чесни родољуби да застанат на страната на својата земја и своите сограѓани од сите етнички групи. Прва и основна задача на сите нас е Република Македонија како стабилна и перспективна целина во сите нејзини општествени сегменити… пред се Македонските Национални Интереси, социјала, економија, образование, здравство преку реални проекти и решенија.

Обединети под исто знаме и мисија, со заеднчки сили, би сакал да ги истакнам соборците во заедничката битка за Македонија – Движењето Бојкотирам, Мир, Беломорска Партија и Егејските Здруженија, Фаланга за Вечна Македонија, Кординативното тело на Македонците во Европа, Македонското исселеништво преку Кординативното тело на Македонците во Светот, Црковни Општини во Дијаспората, преку 120 други независни граѓански здруженија, стотици компании и земјоделски стопанства и илјадници поединци.“ – истакна Горан Тасковски, поранешен амбасадор на Република Македонија во Република Турција.

Концептот за Третата Ера го промовираше Никола Танчевски.

„Македонија е се што имаме, концептот на акциониот план е следниот:

Прва Ера – Ера на слободни суверени луѓе и кралства на старо време.

Втора Ера – Ера растот на империјализмот, војната, ропството, глобало-фашизмот и терористички тактики на страв и репресија.

Трета Ера – Возраст на суверени држави, управувана од нивниот суверен (народот), ера на прогрес, изобилство, иновации и соработка од народот како еднаква, меѓусебно да се поддржуваат во заедничките цели на вечен просперитет со благодат Божја за целото човештво.

Нашата програма е амалгам на 47 програми и идеи собрани од многу чисти организации и поединци досега отфрлени од партиските системи заради нивниот чист Македонски дух. Ние го проширивме тој амалгам од програми со дополнителни 70% од решенијата засновани врз иновации за раст и излегување од сите кризи.

Е3 е единствениот суверенистички концепт што се бори против глобалофашистичкиот систем и ги обединува сите чисти организации и луѓе.

Концептот е чисто заснован на функционални дисруптивни иновативни производи и системи кои имаат директно позитивно влијание врз населението, кај нас нема дисусии и нема ЌЕ (идната форма на глаголот Лажам).

Како функционира:

Социо-економски системи кои генерираат 300000 нови работни места за да можеме да вработиме сите луѓе и да ја префрлиме нашата гломазна јавна администрација што служи како одвод на буџет и машина за гласање на деловен модел што генерира приход отколку наместо трошок, во случаи кога заработува 1 евро во вредност од 2 евра без да се оштети деловниот сектор или пензиските фондови.

Иновации во брзи и ефикасни градежни методи кои гарантираат дом за секого и раст и експанзија на Македонската Градежна индустрија и во странство без последици за екологијата.

Продукти во соларна енергија и микро мрежи за целоана енергетска независност.

Нано-биотехнолошки производи за решавање на сите проблеми со изворите на загадување на воздухот, спречување на ерозијата и пошумување на пустините.

Образовни системи што ги вклучуваат децата во наука, уметност, истражување и развој, земјоделство, инженеринг уште од најраните години.

Сите горенаведени и стотици други веќе се во тек повеќе време и се работи. Така, имаме многу работи за да покажеме однапред.

Со задоволство ќе ја запознаеме и презентираме нашата програма и резултати лично.

Се најдобро и Бог да биде со вас сега нашите одлуки ја дефинираат нашата иднина.“ – истакна Никола Танчевски.

WebOhrid