Македонската репрезентација се искачи на 67 место на најновата ФИФА рејтинг листа

По победите над Ерменија со 5:0 и над Исланд со 3:1 во квалификациите за Светско првенство, репрезентацијата на Северна Македонија забележа скок од +7 места и се искачи на 67 место на најновата ФИФА рејтинг листа.

На врвот од ФИФА рејтинг листата останува водечката тројка Белгија, Бразил и Франција.

19.11.2021 / WebOhrid