Дејан Ангелоски ќе учествува на Младинското светско првенство во скајранинг

Претстојниот викенд на Пиринеите во Андора се одржува Младинско светско првенство во скајранинг, каде ќе учествуваат 177 спортисти од 26 држави, распоредени во три возрасни категории.

Македонија на ова првенство ќе ја претставува охриѓанецот од Шипокно и член на АК “Охрид трчаТ”, Дејан Ангелоски, кој ќе се натпреварува во категорија до 23 години. 

Настапот на Дејан е во недела сабајле, му посакуваме среќен пат, многу успех, лесни нозе и секако да ужива во освојувањето на височините на Пиринеите. 

Напред Дејан, напред Македонија!


WebOhrid / 21.07.2022 / АК „Охрид трчаТ“