Македонските пливачи солидни на Младинската Балканијада во Сараево

На Младинската Балканијада во Сараево, нашиот Иван Симоновски го освои шестото место во дисциплината 100 метри делфин. Тој ја мина делницата за време од 57,26 секунди. Овој резултат претставува норма за Младинската Олимпијада во Буенос Аирес.
  • Ана Јаневска 50м делфин со време 29:30
  • Иван Симоновски 50 делфин со време 26:46
  • Миа Крстевска го освио 5тото место на 200м грбно со време 2:23:86
За прв пат по 21 година Македонија имаше и судија на едно првенство, Васил Велков беше меѓу арбитрите на Балканската Олимпијада во Сараево.