21/06/2024
Охрид

Малолетници краделе од градинката во населба Лескајца

СВР Охрид поднесе кривична пријава против двaјца малолетници од село Елшани и тројца малолетници од Охрид поради постоење основано сомнение за сторени три кривични дела „тешка кражба“ и едно кривично дело „тешка кражба“ во обид. Пријавените, во периодот од 01.10.2020 до 06.11.2020 во градинка во населба Лескајца, охридско, со употреба на физичка сила, насилно влегле и одземале предмети.