24/04/2024
Охрид

Мартин Ѓорѓиоски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места.

Мартин Ѓорѓиоски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

За многу години!