Министерот Филипче на средба со професори од Универзитетот за медицински науки од Турција

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче одржа средба со професори од Универзитетот за медицински науки од Турција на која беше разговарано за можностите за воспоставување партнерство и соработка во областа на едукација и истражување во областа на меицината.