21/05/2024
Охрид

Нови мачиња во нашето маало

Мачките ги има насекаде низ градот. Нема училиште или градинка во Охрид во чиј двор нема по неколку мачки, па дури и кучиња. Од контејнер на контејнер, од улица на улица… Но, овој пат нема да дискутираме за негативните ефекти и за тоа дека треба да се преземе нешто околку тоа.

Малите мачињата знаат и тоа како да бидат мили и неодоливи. Овие мали мачиња и нивната мајка, се сместиле на покрив од детска градинка и чекаат сончевите зраци да допрат до нив и да ги стоплат. Погледнете го видеото:

WebOhrid