20/06/2024
Охрид

Нови наслови на книги во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Куќа на убавината” – Мелба Ескобар
 • “Девојката што пишуваше на свила” – Кели Естиз
 • “Коњ влегува во бар” – Дејвид Гросман
 • “Швајцарија на Балканите” – Драги Михајловски
 • “Се викам Дамјан” – Сузана Тратник
 • “Морковче” – Жил Ренар
 • “Океан од слики” – Томислав Османли
 • “Бесмртната Теодора” – Бел Хајнрих
 • “Ѕидот белутрак” – Велко Неделковски
 • “Новогодишни детски песни” – Марина Мијаковска
 • “Златко Златец” – Велко Неделковски
 • “И да и не” – Васил Мукаетов