Нови наслови во Библиотеката – февруари 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Кругот на животот” – Јован Илиески
 • “Наноси на времето” – Никола Кочовски
 • “Градот на Јужното Море” – Зоран Пејковски
 • “Нешто напишано” – Емануеле Треви
 • “Грималда” – Еди Матиќ
 • “Птици” – Ристо Лазаров
 • “Солитерот Титаник” – Алмир Алиќ
 • “Амбасади” – Луан Старова
 • “Просјакот Лука” – Аугуст Шеноа
 • “Воденицата на Јанко” – Петре Г Воцис
 • “Трите смртни пресуди на Павел Шатев” – Добре Тодоровски
 • “Житија на светиите – Април”
 • “Житија на светиите – Мај”
 • “Житија на светиите – Јуни”