18/07/2024
Охрид

Нови наслови во Библиотеката – мај 2018

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „Спиј!“ – Анелис Вербеке
 • „Писма до Олимпијада“ – Св. Јован Златоуст
 • “Балканска книга на умрените“ – Мето Јовановски
 • „Академија“ – Никола Кочовски
 • „Физика на тагата“ – Георги Господинов
 • „Црешовото дрво“ – Марица Бодрожиќ
 • „Првиот универзитетски ден на мојата ќерка“ – Игор Станојоски
 • „Третата лага“ – Агота Кристоф
 • „Креација и интерпретација“ – Ефтим Клетников
 • „Илинденски лидери“ – Стефан Влахов-Мицов
 • „Социјална екологија“ – Илија Ацески
 • „Македонија во географијата на Ал-Идриси“ – Зеќир Рамчиловиќ