16/07/2024
Охрид

Осквернавен гроб од кругот на црквата „Света Недела“ во Вапила

На 22.03.2019 година во 08:00 часот во СВР Охрид добиено е телефонско известување за осквернавен гроб од кругот на црквата „Света Недела“ во охридското село Вапила.

Настанот е случен на 21/22.03.2019 година од засега непознато лице. СВР Охрид презема мерки за пронаоѓање на сторителот по што, ќе поднесе соодветна пријава.