18/07/2024
Охрид

Основци од „Живко Чинго“ со врвни резултати на општинското првенство во атлетика

На општинското првенство во атлетика за основните и средните училишта кое се одржа денес (19.10.2022), учениците од ООУ „Живко Чинго“ Велгошти ги постигнаа следните резултати:

  • Влатко Кркачоски IX oдделение прво место на 100 метри,
  • Христијан Речкоски IX одд. прво место на 800 метри,
  • Ива Кецкарова IX одд. прво место на 600 метри,
  • Марија Митреска IX одд. трето место во скок во далечина,
  • Бојана Билкова IX одд. трето место фрлање во ѓуле. Ментор на учениците: Никола Вретоски.
  • Евгенија Китрозоска V oдд. трето место 60 метри, под менторство на Елена Аслимоска.


WebOhrid / 19.10.2022 / ООУ „Живко Чинго“ Велгошти