17/04/2024
МакедонијаРегион/Свет

Пар антички езера

Охридското и Преспанското Езеро беа во фокусот на NASA Earth Observatory како Слика на денот, под наслов „Пар антички езера“, а во описот стои: „Охридското и Преспанското Езеро се едни од најстарите на Земјата, со уникатни особини кои доаѓаат со староста“.

Фотографијата е направена со Landsat 9 — OLI-2 сателитот на 19 Август 2022.

Оригиналната објава може да ја погледнете на следниот » линк «


WebOhrid / 18.09.2022 / NASA