Положено цвеќе пред спомен обележјето на Илинденците во Велгошти

Во очи на празникот, традиционално и годинава со полагање свежо цвеќе пред споменикот на Илинденците во селото Велгошти започна одбележувањето на Илинден.

Пред споменикот се поклонија претставници од политички партии,  од МК Велгошти ВМРО-ДПМНЕ и ОК Охрид ВМРО-ДПМНЕ, МЗ Велгошти и Општина Охрид.

This slideshow requires JavaScript.