28/02/2024
Македонија

Посебен сообраќаен режим за среда во Скопје

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста, дека за утре (28.11.) од 17,00 часот е закажан протест во Скопје организиран од страна на политичка партија со релација на движење од плоштадот ВМРО, десно по улицата “Даме Груев“, право по улицата “Васил Главинов“, право по булеварот “ВМРО“, лево по булеварот “Илинден“ до пред зградата на Влада на Р.Македонија.

Од тие причини ќе бидат превземени мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на централното подрачје на Град Скопје во периодот непосредно пред и за време на одржување на протестот

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.