20/04/2024
Дебрца

Празникот Илинден одбележан во Мешеишта

Големиот македонски празник Илинден, традиционално се одбележа во манастирот „Св.Илија“ на планината Илинче во Мешеишта.

Многу верници од Мешеишта, од околните села, но и од надвор го посетија манастирот. За верниците беше даден и ручек од страна на Црквата, а прославата беше збогатена со добра македонска народна музика. Присутните ги забавуваше познатиот фолк – пејач Дамјан Стојаноски и групата Маестрал од Битола.

За многу години!


WebOhrid / 02.08.2023