Претставата „Метод“ од Жорди Галсеран во петок пред охриѓани

Најпоставуваниот современ шпански текст „Метод“ (El mètode Grönholm) од Жорди Галсеран, повторно на репертоарот на Народен Театар Охрид. Претставата ќе се одигра на 22.03.2019 година (петок), со почеток во 20 часот.

Истата е во режија на Ирена Стеријовска.

„Претставата зборува за последносто интервју на финалните четири кандидати за висока позиција во голема интернационалана компанија. Во оваа приказна, преку интриганта сатира кон модерното сфаќање на капитализмот и општеството воопшто, се анализира природата на човекот. Концептот го поставува човекот во инфериорна позиција во однос на “големата слика” и го поставува прашањето колку голема е всушност “големата слика”? Преку интензивните трилер ситуации се игра со публиката и она што таа мисли дека го знае, исто како што дејствието си игра со ликовите и она што тие мислат дека го знаат. Така се создава еден модерен психолошки трилер со интензитет и темпо што ја вовлекува публиката толку активно да ги прати заплетите што и самата станува петтиот лик во оваа пиеса – вели Стеријовска.

Во претставата играат: Стрезо Стаматовски, Ивица Цонев, Елизабета Стефановска, Јаков Спасов

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид.