05/03/2024
Охрид

Програма за одбележување на 7ми Ноември -Денот на ослободувањето на Охрид

Општина Охрид со низа активности ќе го одбележи 7ми Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид.

06.11.2018 година ( вторник)

· Седмоноемвриски концерт на учениците од ОМУ “Методи Патче”

Место: OMУ “Методи Патче “
Време : 19.00 часот

07.11.2018 година (среда)

· Полагање свежо цвеќе на спомен – обележјата од НОБ

Место: Градски гробишта, Основен суд, двор на СОСУ “Св. Кирил и Методиј”
Време: 09:15 часот

· Панихида и полагање свежо цвеќе на спомен- обележјето на Јасна Ристеска

Време: 10.00 часот
Место: с. Рамне ( спомен – обележје на Јасна Ристеска)

· 74 ружи за 74 години слободен Охрид
· Историски час

Време: 11.00 часот
Место: Спомен – парк на револуцијата

– Полагање свежо цвеќе пред спомен обележјата на НОБ

Време : 11.00 часот
Место: Градски парк

· СВЕЧЕНА ПРОГРАМА ПО ПОВОД 7 –ми Ноември – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД

-Обраќање на градоначалникот на Општина Охрид, д-р Јован Стојаноски;
-Обраќање на претставник на ОО на Сојузот на борци од Охрид и Дебарца;
-Културно – уметничка програма

Време: 12.00 часот
Место: Мал плоштад (кај хотел Александрија)

· Свечена приредба по повод Патрониот празник на ЈОУДГ “Јасна Ристеска”

Време: 18.00 часот
Место : НУЦК “Григор Прличев”