17/04/2024
Охрид

Програма за одбележување на двојниот јубилеј – 185 години од раѓањето и 110 години од смртта на Кузман Шапкарев

ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ

Програма:

18.03.2019 година (понеделник)

  • Нови факти  за животот и делото на Кузман Шапкарев

Беседници:   
проф.Татјана Дурнева;
проф. д-р Томе Груевски  

Општина Охрид (голема сала)
12:00 часот

  • 60 години  живот  и 40 години од излегувањето на Првата книга (Гравири“) на Славе Ѓорѓо Димоски

Беседник:  проф. д-р Димитар Пандев

НУ Библиотека “Григор Прличев”
18:00 часот