30/05/2024
Охрид

Се асфалтира улицата „28-ми Април“

Градоначалникот Кирил Пецаков претпладнево направи увид на  градежните работи на улица „28-ми Април“ којашто денес се асфалтира.

Асфалтен слој се поставува на должина од  550 метри  и ширина од 6 метри.

https://ohrid.gov.mk/wp-content/uploads/2017/08/video-1658481994.mp4?_=3

Претходно на улицата се гребеше стариот асфалт, просторот се тампонираше и се нивелираа шахтите. Асфалтирањето на улицата се очекува да заврши денес.

Проектот е дел од Програмата за  уредување на градежно земјиште на Општина Охрид  и се реализира со средства од буџетот на локалната самоуправа.


WebOhrid / 22.07.2022 / Општина Охрид