Средба на охридските роднокрајни писатели

На 14.06.2018 (четврток) со почеток во 12:00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид, ќе се одржи средба на охридските роднокрајни писатели:

Славе Ѓорѓо Димоски
Смиле Наумоски – Брсјак
Тоде Илиевски
Зоран Јакимоски
Дамјана Видичевска
Маја Мојсова
Марина Икономова – Шокева

Овој културен настан ќе биде прв од серијата планирана за оваа година.