Во Охрид се одржа Републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Прилепчанката Исидора Николоска го освои првото место на 21. Републички натпревар „Млади библиотекари“ што вчера се одржа во организација на

Read more

Настан во охридската Библиотека по повод Светскиот ден на книгата и авторското право

Во чест на Светскиот ден на книгата и авторското право, денес во НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид беа прогласени најредовните

Read more

Потпишани се договорите за проектите кои ќе ги финaнсира Министерството за култура

Во Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид се задоволни со доделените средства во висина од над еден милион и

Read more