Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Божиќ

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите православни верници по повод големиот христијански празник Рождество Христово – Божиќ. „Божиќ

Read more

Бесплатен паркинг за Божик на паркинзите со кои стопанисува ЈП „Билјанини Извори“

ЈП „Билјанини Извори“ ја известува јавноста дека ден 07.01.2022 (петок) јавниот градски паркинг со кој стопанисува јавното претпријатие ќе е

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод Божиќ според Грегоријанскиот календар

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува честитки до сите верници кои го слават големиот христијански празник Божиќ според Грегоријанскиот календар. „Раѓањето Христово

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Рождество Христово – Божиќ

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите православни верници по повод големиот христијански празник Рождество Христово – Божиќ. „Раѓањето

Read more

Честитка од градоначалникот Георгиески за католички Божиќ

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески упати  честитка до  христијаните  со католичка вероисповед по повод најголемиот  христијански празник,  Рождество Христово –

Read more

Бројни охриѓанчиња со коледарската песна „Вечниот Бог“ го најавија Христовото раѓање

Традиционално и годинава во Охрид, денес, на празникот Бадник, ден пред големиот христијански празник Божиќ се одржа Бадниковата поворка со

Read more