Познати добитниците од јавниот повик за финансирање на програми и проекти од јавен интерес на Општина Охрид

Во врска со објавениот Јавен повик бр.09-1283/2 од 24.01.2019 година за финансирање на програми и проекти од јавен интерес на

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Државниот инспекторат за локална самоуправа да изврши вонреден инспекциски надзор за работата на Општина Струга

Денес во Струга се одржа прес-конференција на која говореше координаторот на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга, Дејан Пауноски. https://www.facebook.com/1151722591632346/videos/357141361780198/

Read more

Министерот Сугарески го презентираше Предлог-буџетот за транспорт и врски за 2019 година

Денеска во медија центарот на Владата на Република Македонија, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески одржа прес-конференција на која

Read more

Прес-конференција на заменик-градоначалникот на Охрид Константин Георгиевски

Заменик-градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски, денес на прес-конференција објасни зошто со одлука на Советот на град Охрид со ребалансот на

Read more

Кривична пријава за злоупотреба на службена положба-буџетот на РМ оштетен за 38.221.176 денари

Секторот за внатрешни работи Скопје до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривичнa пријавa против

Read more