Со ребалансот на буџетот се обезбедува подобра функционалност на средствата и реализирање на приоритетните проекти за граѓаните

Со Предлог-одлуката за изменување и дополнување на буџетот на единицата на локална самоуправа на општина Охрид за 2022 година која

Read more

Решение за користење на средства од буџетот на Општина Охрид преку субвенционирање на трошоци за користење на спортските терени на ЈП „Билјанини Извори“

Градоначалникот на Општина Охрид донесе решение за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини извори”-Охрид бр. 07-785/20 донесена од страна

Read more

Градоначалникот Георгиески ги образложи деталите за ребалансот на буџетот на Општина Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески во изјава за медиумите образложи детали во врска со ребалансот на општинскиот буџет, кој денеска беше усвоен

Read more

Јавна расправа за нацрт програмите и нацрт буџетот на Општина Охрид за 2021 година

Согласно одредбите од Законот за локалната самоуправа и Законот за буџет, Општина Охрид организира Јавна расправа по Нацрт програмите и

Read more

Изјава на градоначалникот Георгиески за ребалансот на буџетот на Општина Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески во изјава за медиумите образложи детали во врска со ребалансот на општинскиот буџет, кој денеска беше усвоен

Read more