Раскинати пет договори за концесии за минерални суровини во Лабуништа

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес–конференција информираше дека Владата на Северна Македонија на последната седница, по предлог на Министерството

Read more

Потпишување на втор договор за грант меѓу ЈУНП Галичица и Фонд за природа Преспа – Охрид (ПОНТ)

Минатогодишната соработка меѓу Јавната установа Национален парк Галичица и Фондот за природа Преспа-Охрид (ПОНТ) продолжува. Имено, во согласност со мисијата

Read more

Потпишан протокол за вклучување во проектот „Мојот правен советник“

Градоначалникот Константин Георгиески и претставникот на Здружението за правно образование и унапредување на правната наука и практика „ЈУС ЕТ ЈУВЕНТУС“ Константин Битраков,

Read more

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион вчера во Струга потпишаа договор за финансирање на

Read more

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион, во Струга, потпишаа договор за финансирање на Центарот

Read more

Потпишан протокол за соработка со Бугарија во областа на борбата против трговијата со луѓе

„Борбата пртив организираниот криминал не познава граници, што не упатува на заедничка акција. Мигрантската криза со која се соочија нашите

Read more

Потпишани договорите за набавка на механизација за потребите на ЈКП „Дебрца“

Подигнување на  квалитетот на комуналните услуги на едно пристојно ниво, соодветно на потребите на граѓаните на општина Дебрца, беше еден

Read more

Во четврток ќе биде потпишан Договор за грант меѓу ЈУ НП Галичица и Фонд за природа Преспа – Охрид (ПОНТ)

После неколку месечните преговори и аплицирањето од страна на ЈУНП Галичица на повикот за финансиска поддршка објавен од Фондот за

Read more

ИПА – Регион Охрид потпиша Договор за соработка со ХОТАМ

Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) – Регион Охрид, деновиве потпиша Договор за деловна соработка со Здружението на хотели, ресторани, кафетерии и

Read more

Косовски државјанин и стружанка изготвиле лажен купопродажен договор за автомобил

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „фалсификување исправа“, и „измама при добивање кредит или друга погодност“, Секторот

Read more