Демир Далип: Отворена е опцијата да се кандидирам за независен кандидат за претседател на Р.Македонија

Идејата, да се оди со Независен Кандидат за Претседател на Р.Македонија, со етнички Македонски Ром или Египќанец, се роди после

Read more

Глутница кучиња на „Егејска“ – граѓаните бараат итна реакција од надлежните

До нашата редакција пристигна допис од група граѓани кои живеат на улицита „Егејска“ во Охрид. Тие се загрижени поради глутница

Read more

Иницијатива за воведување на македонски телевизиски канал со телевизиска програма на подрачјето на БиХ

До: Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев; Министерот за цивилни работи на БиХ, Адил Османовиќ; Министерот за образование и наука

Read more

Трајкоски: Дебрчани ја имаат мојата поддршка во борбата против изградба на регионална депонија

Како поранешен Градоначалник на општина Дебрца, со цел во јавноста да не постојат двоумици во однос на регионалната депонија, сакам

Read more