Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК по повод 24 Јуни – Меѓународен ден на балканските Египќани

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува честитки по повод 24 Јуни – Меѓународниот ден на балканските Египќани. „Историската и културната традиција во

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга по повод Меѓународниот ден на балканските Египќани

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Струга на сите Египќани во Република Македонија им го честита 24 Јуни – Меѓународниот ден на

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод Меѓународниот ден на балканските Египќани

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите граѓани кои денеска го одбележуваат 24 јуни – Меѓународниот ден на балканските

Read more

ЗЕМ: Згрозени од објавените снимки лесно може да се заклучи дека Египќаните се третирани како граѓани од петти ред

Ова Реакција на неформалните граѓански движења и организации на балканските Египќани доаѓа по повод објавување на вчерашните аудио снимки ,,бомби,,под

Read more

Далип: Престанува соработката со ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски е недоволно заинтересиран за проблемите на Египќаните

„Денес, за жал. морам да обзнанам една Одлука, која ни малку не ја посакував да ја обзнанам. Престанува соработката помеѓу

Read more

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод Меѓународниот ден на балканските Египќани

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите граѓани кои го празнуваат Меѓународниот ден на балканските Египќани. „Меѓусебната толеранција ги

Read more

Хуманитарна акција на НГИ „Коалиција на Египќани“ и Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Охрид

Денес, НГИ „Коалицијата на Египќаните“ и Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ Охрид спроведоа Хуманитарна акција по повод Рамазанските

Read more

Отворено писмо: Никој, не ги носи гласовите во торба, за со нив да прави пазар

Мојот народ, Египќаните, како ранлива етничка заедница која е крајно маргинализирана и институционална неинтегрирана, секогаш е на удар на одредени

Read more

НВО Коалиција на Египќани: Очекуваме Владата да поднесе нацрт амандман за влез на Египќаните во Уставната Преамбула

НВО Коалиција на Египќаните очекува Владата на Република Македонија да поднесе нацрт амандман за влез на Египќаните во Уставната Преамбула.

Read more