Поведена постапка за проверка на наводите за пропусти при регистрација на здружение на граѓани

Основното јавно обвинителство Охрид денеска по допрен глас оформи предмет за да ги испита наводите за евентуални пропусти при регистрацијата

Read more

Реализирана „Мултикултурна визита“ во рамки на проектот „Низ една призма – сите сме исти“

Здружението за мултикултурна интеграција „Инклузија“ изминатите месеци интензивно работеше на проектот „Низ една призма- Сите сме исти“, кој беше е

Read more

Министерството за култура ја прекина, и така скромната поддршка на манифестација со стекнат меѓународен углед и третман

После две години скромна финансиска поддршка, Министерството за култура, годинава, ја прекина поддршката на манифестација со стекнат меѓународен углед и

Read more

Здружение „Екотуризам 2016“: Го одбележуваме Светскиот ден на планетата Земја

Здружението за екологија и туризам „Екотуризам 2016“ од Охрид ги заврши активностите за изградба на екотуристичка инфраструктура во блатото и

Read more