ЦИВИЛ ја одбележува годишнината од потпишувањето на Преспанскиот договор

Денеска одбележуваме две години од потпишувањето на Преспанскиот договор меѓу Република Северна Македонија и Република Грција, со што се стави

Read more

Република Северна Македонија и на Wikipedia

По официјалната употреба на името Северна Македонија, денес и Wikipedia го промени името на нашата земја од Република Македонија во

Read more

Бачев на трибината во Охрид: Референдумот нема да успее, нема промена на име и влез во НАТО и ЕУ

Претседателот на Единствена Македонија Јанко Бачев, вечерва (22 јули 2018) учествуваше во Охрид на трибина на тема: „Доста е –

Read more

ММДЧП ги изнајми услугите на меѓународната правна фирма Doughty Street Chambers да истражи правни дејства против оние што се обидуваат да го променат името на Македонија

Македонското меѓународно движење за човекови права им наложи на Даути Стрит Чемберс, меѓународна адвокатска фирма лоцирана во Лондон, и Фридман

Read more

Бачев: Договор со Грција за името е ништовен според меѓународното право

На меѓународен план постои основна претпоставка дека надворешната политика на државите ја водат стручно и политички висококфалификувани луѓе. Меѓутоа, во

Read more