Избрани најдобрите литературни и ликовни творби на објавениот конкурс на тема: „Природата нашата мајка раскажува топла есенска бајка“

Жири комисијата ги разгледа пристигнатите литературни и ликовни творби и изврши избор на најдобрите литературни и ликовни трудови. Од пристигнатите

Read more

Ликовен и литературен конкурс „Есенските градини со златни бои грст плодови ставаат во дланките твои“

Согласно Одлуката за усвојување на измените на Програмата на одделението за заштита и влијание на животната средина за 2019 год.на

Read more

Естетско уредување на просторот во и надвор од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, членови на ликовната секција 2018/2019, под менторство на ликовниот педагог Жанета Стаиќ Митрески

Read more

Литературен и ликовен конкурс на тема „Нашата животна средина наш генерациски долг“

Во рамки на активностите посветени на 5ти Јуни 2019, светскиот ден на животната средина како една исклучително значајна определба, во

Read more

Од сабота и во наредните 10 дена: 34 по ред Ликовна колонија „Дебрца – 2018“

Во сабота, 14 јули, во Белчишта, општина Дебрца, свечено ќе биде отворена ликовната колонија „Дебрца – 2018“, една од најстарите

Read more

Државниот секретар Азири го посети вториот меѓународен ликовен симпозиум „Струга 2018“

Државниот секретар во Министерството за култура, Валмир Азири вчера го посети вториот меѓународен ликовен симпозиум „Струга 2018“, каде што учесници

Read more