ИПА Охрид и Планинската спасителна служба потпишаа Меморандум за соработка

Интернационалната полициска асоцијација – регион Охрид и Планинска спасителна служба при Црвениот Крст Охрид, потпишаа меморандум за соработка. Меморандумот што

Read more

Потпишан Меморандум за соработка со организацијата „Храна за сите – Банка за храна МК“

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, и претседателот на здружението „Храна за сите – Банка за храна МК“, Душко Христов, потпишаа

Read more

Македонските и грчките цивилни воздухопловни власти потпишаа Меморандум за соработка

Во рамки на средбата на претставниците од македонските и грчките цивилни воздухопловни власти, што се одржа во Скопје на највисоко

Read more

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за иселеништво на РМ и ДУРДМОВ

Во просториите на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, директорот Никола Шалваринов имаше работна средба со директорот на ДУРДМОВ „Димитар

Read more

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Македонскиот полициски синдикат и Интернационалната полициска асоцијација Македонија

Викендов во Охрид беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Македонскиот полициски синдикат (МПС) и Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) Македонија. Меморандумот

Read more

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Дебрца и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија

Денес во Општина Дебрца, градоначалникот Зоран Ногачески и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија,

Read more

Дваесет и осум организации почнаа кампања за бојкот на референдумот

Дваесет и осум организации – политички партии, невладини организации, граѓански иницијативи од земјата и дијаспората, денес потпишаа Меморандум за стратешка

Read more