Сите ученици навремено ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година

Учениците од основните и средните училишта навремено ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година, односно во текот на месец

Read more

Второто полугодие за основното и средното образование се одлага за 1 февруари

Владата на Република Северна Македонија на втората редовна седница, којашто се одржа преку видео конференциска врска, донесе одлука почетокот на

Read more

МОН: Започна развој на целосно нов концепт за наставни и дидактички материјали

Министерството за образование и наука формираше работна група којашто развива концепт за целосна и суштинска промена на наставните и дидактичките

Read more

Платформата schools.mk може да работи на скоро сите компјутери, мобилни или таблети купени во последните 3 години

Пред почетокот на новата учебна година во време на ковид-19, многумина родители последните денови од септември, наместо да купуваат прибор

Read more